Синът на Лъчезар Иванов: Видях червения светофар, но не и колата на Милен Цветков

0
Младежът е разпитан втори път, но пред съдия. Кристиан още не е дал обяснения
Младежът е разпитан втори път, но пред съдия. Кристиан още не е дал обяснения

Младежът е разпитан втори път, но пред съдия. Кристиан още не е дал обяснения

Видях с периферното си зрение, че светофарът е червен, опитах да викна на Кристиан, но в този миг се ударихме. Колата на Милен Цветков не съм видял, твърдял в разпит пред съдия Георги Иванов.

Младият мъж, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, отишъл с адвокат да даде показания в съда 5-6 дни след катастрофата на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. “Черни връх” в София, при която бе убит журналиста Милен Цветков, пише 24 часа.

Преди това Иванов е разпитван от полицаи. Пред тях заявил, че нищо не е видял, защото гледал в телефона си и в момента на удара възглавниците се отворили.

Пред съдията той отново казал, че е “ровил” в телефона си, но този път уточнил, че е забелязал светофара, докато бил смъкнат на седалката. С Кристиан и приятелката му Симона преди това били някъде из центъра на София.

Засега Кристиан Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смърт, не е дал обяснения. След първоначално колебание пред полицаи ден след катастрофата е говорила и Симона, но показанията ѝ били твърде общи и не внасяли яснота. Дали ще се стигне до неин разпит в съда, още не е ясно.

На 21 април Георги и Симона бяха обвинени от Софийската районна прокуратура, че са “затаили истина за факти и обстоятелства”, свързани с катастрофата.

Вече е установено, че предния ден тримата са били на пикник на Витоша с още 5-6 души. Полицаите ги хванали, съставили им актове за нарушаване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и им наредили да си ходят. Компанията се преместила да купонясва в къщата на Кристиан, защото майка му отсъствала. Там били поне 10-ина души.

Участниците в пикника трябва да платят по 300 лева глоба. Някои от тях са били привикани на разпит във вторник.

От 2 дни МВР издирва пешеходците, отървали се на косъм от смъртта при удара на джипа на Кристиан в колата на Милен Цветков. До вчера нямаше информация дали някой от тях се е появил доброволно.

След като е свидетелствал обаче, има вероятност обвинението срещу него да бъде свалено. “Има такава възможност. Законът предвижда, ако обвиненият в затаяване на истина даде обяснения в рамките на разследването, да не носи наказателна отговорност”, заяви един от адвокатите по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари