Синът на футболната легенда Димитър Якимов почина в САЩ

0

Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който носи и неговото име, почина в сряда на обед в болница в Айова.

42-годишният Димитър Якимов е издъхнал в резултат на сърдечен проблем, но семейството му подозира лекарска грешка.

На Коледа той отишъл до спешното отделение след като трудно си поемал въздух, разказа пред BG VOICE майка му Антоанета Пенева. Той бил приет в болница Mercy в Дебюк, Айова където семейството живее.

Когато го оставихме той ходеше, говореше. На следващата сутрин когато отидох да го видя синът ми беше омотан с тръби и в кома“, разказва майката. Няколко дни по-късно лекар, който и преди е лекувал Димитър, се върнал от пътуване и когато видял състоянието на мъжа веднага поискал да бъде прехвърлен в болницата в по-големия град Айова сити.

Там лекарите казват, че органите на Димитър били „стопени“ и в сряда решават да изключат живото-поддържащите системи. Десетина минути по-късно той издъхнал.

Майката и доведения баща на Димитър обаче са убедени, че смъртта е в резултат на лекарска грешка и затова са поръчали аутопсия и наели адвокат.

Семейството живее от над 15 години в САЩ – първоначално в района на Чикаго, а след това се местят в Дебюк, Айова – малко градче на границата с Илинойс.

Г-жа Пенева разказва, че от години бащата не поддържа връзка със сина си.

А биологичният баща Димитър Николов Якимов – Митата е известен бивш български футболист, нападател. Според биографията му в wikipeadia той един от изявените български футболисти, с отлична техника, добри организаторски и реализаторски способности. Христо Стоичков го сочи като голямо вдъхновение в неговото детство. В своята кариера Якимов е защитавал цветовете на два клуба – Септември (София) и ЦСКА Септемврийско знаме. През 2016 г. е член на надзорния съвет на ЦСКА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари