Синът на Джо Байдън е застрашен от обвинения в данъчни престъпления

2
Разследването срещу Хънтър Байдън започна през 2018 година
Разследването срещу Хънтър Байдън започна през 2018 година Снимка: Getty Images

Разследването срещу Хънтър Байдън започна през 2018 година

Федералните агенти са събрали достатъчно доказателства, за да обвинят сина на американски лидер в данъчни престъпления и лъжесвидетелстване във връзка с придобиването на оръжия. Това съобщи американският вестник The Washington Post, позовавайки се на източници.

По думите им държавният прокурор на Делауеър Дейвид Вайс ще вземе окончателното решение за повдигането на обвинения срещу Хънтър Байдън, съобщава Агенция Фокус.

Пресслужбата на Вайс, ФБР и Министерството на правосъдието не са отговорили на запитване от вестника за коментар. Адвокатът на Хънтър Байдън - Крис Кларк, обвини следователите в изтичане на информация, което описа като "държавно престъпление“. "Надяваме се, че Министерството на правосъдието ще проучи задълбочено този въпрос и ще потърси отговорност от безскрупулните агенти", подчерта адвокатът в писмено изявление.

Вестникът припомня, че разследването срещу Хънтър Байдън започна през 2018 година и по време на изборния период през 2020 година привлече вниманието на тогавашния президент Доналд Тръмп. Той многократно е обвинявал Джо Байдън в лъжа и корупция. Републиканецът нарече демократа "корумпиран политик, който не може да се бори за президентския пост".

Американските медии публикуваха данни от лаптоп, принадлежал на сина на американския президент. От представената кореспонденция, водена от Хънтър Байдън, следва, че той е предложил да уреди среща с баща му на представител на украинската енергийна компания Burisma Holdings. Самият Джо Байдън призова за уволнението на украинския главен прокурор Виктор Шокин, който започна разследване срещу Burisma. Освен това The Washington Post съобщи през март, че Хънтър Байдън е получил почти 5 милиона долара от китайската енергийна компания CEFC. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Недоумяващ
    Ако автора на тази статия беше написал нащо за Русия или нейната армия,путинофилите щяха да скочат - фейк новина,дойче зеле и пр.Но сега е другооо,щом става дума за САЩ....
  • -1
    2
    ...
    затуй Владимир я реже като диня таз простата усраина. защото тези уроди си правят каквото им скимне там. и единия и другия.
  • 4
    1
    Sтанко
    Тва деде, дето всячески иска да затрие всичко след себе си да си даде сметка. Да си дадат сметка и всички кравари, дето са го избрали за диригент на краварника, че със семейството си е постигнал позор, пък какво да говорим за измислената му държава, демокрацията и ценностната система...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари