Синът на Андрей Луканов: И досега в ръководството на ГЕРБ има повече членове на БКП, отколкото в самата БСП

29
Ние построихме нова система, в която взехме най-лошого и от двата свята, каза Карло Луканов
Ние построихме нова система, в която взехме най-лошого и от двата свята, каза Карло Луканов Снимка: БГНЕС / архив

Ние построихме нова система, в която взехме най-лошого и от двата свята, каза Карло Луканов

Не е редно промяната от 10 ноември 1989 г. да се нарича преврат. Това заяви пред БНР Карло Луканов, син на бившия премиер Андрей Луканов. Когато се случват промените, той е в Москва.

"Първо следвах там, а после останах да работя. Знаех, че се готви и го очаквахме."

Живков упражняваше почти еднолична власт, разказа той.

Отношенията между Изтока и Запада в този период бяха много интересни. Имаше убеждение, че ще се върви към един нов свят, припомни Карло Луканов. "Ние построихме нова система, в която взехме най-лошого и от двата свята".

В самото БКП зрееше недоволство от действията на Живков, обясни той. "Политикономията на социализма твърдеше, че няма инфлация. Накрая съветските икономисти развиха теория, че има, но тя се изразява в дефицит. Идеята беше този преход към пазарни цени да се направи плавно".

Ако това за куфарчетата беше вярно, щяха да се намерят документи поне за едно, отбеляза Карло Луканов.

Хора, които не са имали нищо общо с национално-освободителната борба са се писали първи поборници, същото беше и с активните борци, разказа той. "Ако бяха толкова много, защо се е налагало тук да влиза Червената армия? БКП се беше напълнила с кариеристи. И досега в ръководството на ГЕРБ има повече членове на БКП, отколкото в самата БСП".

Преувеличено е твърдението за продължаващото влияние на мрежите на държавна сигурност, отбеляза Луканов.

Той се надява някой ден да излезе истината за убийството на баща му - Андрей Луканов. "За мен всички доказателства водиха към кръга "Орион“.

Ако не беше това противопоставяне между леви и десни, в България можеше да се живее два пъти по-добре, констатира още Карло Луканов.

"По времето на социализма бяхме много близко по икономически показатели с Полша и Унгария. Сега сме два пъти зад тях".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    До 5
    Ти да не си роднина на Живков ,бе червен боклук ! Кой раздаваше парите, Америка или БКП ? И на кого ръцете са по кървави ,в България ,на комунистите от 1944 до 1989 или на САЩ ?
  • 6
    5
    НикогаПовечеСДС-Чума
    Колко ли куфари с парички му оставиха крадливите и окървавени ръчички на американския шпионин,българоубиец и предател !?
  • 12
    4
    Людмила
    Какво не ти харесваше по време на соца,нали такива като А.Л и сие предатели си живуркаха като за последно?
  • 13
    3
    Баща
    Ти ми отмъкна пенсията и сега едва оцелявам! За то ва ме нямаше 22 години тук, щото трябваше да стреляме, когато роднини те ти ни замаяваха с празни приказки! Няма де мокрация с диалози! Чили е за пример! Ние сме на планетата на маймуните!
  • 9
    2
    Дани
    Това за куфарчетата е АБСОЛЮТНА истина!!!!Гледах преди време в ""Офанзива "на Любо Огнянов един бивш член на БКП като обяснява как са носели чували с пари от касите на партийните централи с членските вноски!!!Не се е водела никаква документация и самият той (жалко че не помня името)не занесъл чувала с пари в НДК (пункта за събиране)а (уж)ги занесъл в дом за деца без родители!!!!!!(самоинициативно) Каза че в цялата страна касите са били пълни с пари от години събиране на членски внос!!!!!! Каза че когато попитал един""другар ''дали водят списък колко пари се носят и разбира че не се води отчет решава да 'отклони парите!!! Имало е куфарчета __и това го знаят много хора!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари