Sin Cars представи първите български електромобили

0

Вече има прототипи на първите електромобили, които ще са българско производство.

Те бяха представени снощи от компанията Sin Cars, предаде Economic. Става дума за една спортна кола и за една градска, която предлага много възможности за модификация.

Електромобилите бяха представени от собственика на Sin Cars International инж. Росен Даскалов. При това той не спря с новините до тук. Даскалов обяви също така, че компанията му вече ще се казва Sin Cars Industry, както и че започва сътрудничество с Международната автомобилна федерация (FIA) за понижаване на катастрофите в България.

Новият спортен автомобил на Sin Cars е S1. При него ще е възможно да се модифицира всичко – какъв да е двигателят, какво да е шасито, какъв да е дизайнът както на интериора, така и на екстериора. Ще е възможно S1 да се купи с двигател с вътрешно горене, с хибриден или с електрически мотор. Напълно електрическата версия на превозното средство ще може да изминава до 400 км. с едно зареждане на батерията.

По-големи очаквания обаче компанията възлага на другата си нова кола – L City. Това е електромобил, който ще е с изчистен, далеч от спортния, дизайн и който ще е с модулен принцип на производство. Клиентът ще може да избира каква да е дължината на превозното средство, колко голяма батерия да бъде поставена в него, колко и къде седалки да има и в бъдеще дори дали да има волан.

Аз виждам, че водещи автомобилни производители се опитват да намерят решение как да заместят сегашните автомобили електрически такива. На всички обаче ни е ясно, че засега това е невъзможно дори и да имаш перфектния електромобил, коментира Даскалов. „Виждам обаче как можем да стесним сегмента, фокусирайки се върху превозването в градската среда, и да направим така, че да станем конкурентни на всички големи производители с нещо, което е произведено в България“, добави той.

По думите на собственика на Sin Cars новият L City е насочен към младите двойки, които се нуждаят от много възможности за приложение на превозното средство. Новият модел е изцяло насочен към бъдещето и именно затова от него ще се предлага единствено електрическа версия, а освен това в бъдеще частта с волана и педалите ще може да се замени с модул с допълнителни седалки. Идеята е, че в бъдеще може да стане възможно електромобилът да е автономен и да не му е нужен шофьор.

С цел намаляване на катастрофите в България Росен Даскалов е договорил партньорство с Международната автомобилна федерация (FIA) за подобряване на уменията за придвижване на българите. По новия Проект за дългосрочно решаване на проблема с безопасността и културата на движение по пътищата на България първоначално е предвидено във всяко училище задължително да се учи предмет „Безопасност на движението и култура по пътищата“. По този предмет ще се решават листовки под формата на игра и ще се обръща специално внимание как е безопасно да се кара колело в градската среда. Впоследствие се предвижда партньорство с различни картинги за образоване на участниците там за правилата за безопасно движение, а след 15-годишна възраст всяко дете в страната ще бъде пробвано как се справя с истински автомобил.

Всички тези инициативи на Sin Cars имат подкрепата на българското Министерство на икономиката. Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов предаде на Даскалов поздравления за положения труд от цялото министерство.

За мен днес е едно много знаково събитие, събитие, с което българската икономика може да се похвали. Днес говорим за иновации, екология и развитие на българската икономика“, каза Борисов. „Досега Вие без държавна помощ изпълнявате всички приоритети на българското Министерство на икономиката“, добави той.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари