Символ на незаконното строителство в Русе беше съборен след многогодишна сага

12
Основните проблеми с постройката бяха два - строителството ѝ е започнало през 90-те години без нужните разрешения и в крайна сметка е блокирано, освен това в парцела има сложна съсобственост, в която участва и Общината
Основните проблеми с постройката бяха два - строителството ѝ е започнало през 90-те години без нужните разрешения и в крайна сметка е блокирано, освен това в парцела има сложна съсобственост, в която участва и Общината Снимка: в. "Утро"

Недовършената триетажна незаконна сграда, която над две десетилетия стърчи като развален зъб до северния тротоар на бул.“Скобелев“ непосредствено до бар „Михаел“ на кръстовището с ул.“Борисова“, бе съборена след сага, продължила над две десетилетия

От постройката, която беше един от символите на многобройните опити за заобикаляне на строителните норми и законовите изисквания въобще в първото десетилетие на прехода, вече е останала само купчина тухли, пише вестник "Утро". Очаква се те скоро да бъдат изнесени и така окончателно да бъде разчистен един апетитен терен в центъра на Русе.

Основните проблеми с постройката бяха два - строителството ѝ е започнало през 90-те години без нужните разрешения и в крайна сметка е блокирано, освен това в парцела има сложна съсобственост, в която участва и Общината.

Инициативата за премахване на строежа е на един от частните собственици, който финансира операцията. Очаква се следващата стъпка да е изчистване на проблеми със собствеността и след това на разчистеното място да се построи нова сграда с жилища, офиси и магазини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук