Симфоничен концерт

0

На 13 май 2016 г. от 19:00 ч., Найден Тодоров и Русенска филхармония със съдействието на Австрийското посолство ще представят на русенци традиционния нетрадиционен Симфоничен концерт в рамките на XX Австрийски музикални седмици.

Тази година програмата включва Концерт за цигулка от Райнер Бишоф /дългогодишен директор на Виенския симфоничен оркестър/ със солист Елизабет Кропфич, Ферметюра от Иван Ерьод и Симфония № 8 от Франц Шуберт.

Цигуларката Елизабет Кропфич изнася концерти в основните световни музикални центрове в продължение на години. Тя изпълнява известните цигулкови концерти и основните солови композиции на Бах, Паганини, Крайслер и др., както и богат репертоар камерна музика. Тя е член на световноизвестното Jess Trio Wien и с този ансамбъл дава многобройни концерти по целия свят. Нейният уникален начин на свирене продължава школата на Волфганг Шнайдерхан. От ранна младост до дипломирането в „Университет за музика и сценични изкуства“, тя е ученичка на този изключителен цигулар и педагог. Международната кариера на цигуларката започва във Виена (Концертхаус, Музикферайн) и преминава към Париж, Залцбург, Милано (Teatro Piccolo), Палермо (Teatro Golden), Йерусалим (Rebecca Crown Hall), Берлин (Филхармонията), Рим, Базел.

Тя записва множество компактдискове с EMI, Gramola, Hungaroton, Рондо.

Инструмент: собствена цигулка „d’Elia“, 1751 Guadagnini.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари