Симеон Матев: Ноември ще е сравнително топъл

3
Все пак есента ще напомни за себе си - по-сериозно понижение на температурите ще има след 10 ноември, обясни климатологът
Все пак есента ще напомни за себе си - по-сериозно понижение на температурите ще има след 10 ноември, обясни климатологът Видео: bTV

Все пак есента ще напомни за себе си - по-сериозно понижение на температурите ще има след 10 ноември, обясни климатологът

От 1-2 ноември предстои по-динамично време, ще застудее, температурите ще доближат нормата за този период на годината. Това каза климатологът Симеон Матев, цитиран bTV.

Времето в днешния изборен ден ще е хубаво. Следобед в Южна България ще има малко повече облаци – който е решил да гласува, това не трябва и няма да го спре“, коментира Матев.

По-думите му все още е рано да се каже какво точно ще е времето на балотажа - 5 ноември, но със сигурност предстои промяна.

Неговата прогноза сочи още, че ноември също ще е сравнително топъл, но все пак есента ще напомни за себе си – по-сериозно понижение на температурите ще има след 10 ноември.

Годината не е отминала, но най-вероятно ще се окаже най-топлата в световен мащаб, откакто се правят измервания. Предстоят ноември и декември, които могат да обърнат тези очаквания“, обяви климатологът.

За България обаче може и да не мине рекордите. За октомври у нас най-топло е било през 1932 г.

В глобален план от началото на годината имаме четири месеца с рекордно високи температури – благодарение на тях 2023 г. ще е най-топлата година вероятно“, допълни Матев.

Той се пошегува: „Ако бях политик, щях да обещая на всички дечица, че по Коледа ще се пързалят с шейни“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ива
    Е, и какво от това, само бла,бла...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари