"Сименс" пуска в Германия влакове на водород

2
Те ще могат да развиват скорост до 160 км/ч
Те ще могат да развиват скорост до 160 км/ч Снимка: Siemens Mobility

Предвижда се да бъдат пуснати в експлоатация през декември 2024 г.

Компанията "Сименс мобилити" (Siemens Mobility) ще строи влакове, задвижвани с водород, които ще се движат по железопътната мрежа на градската агломерация Берлин-Бранденбург, съобщи Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

От "Сименс мобилити" съобщиха, че железопътната компания "Нидербарнимер айзенбан" (Niederbarnimer Eisenbahn) им е възложила поръчка, която включва доставката на седем влакови композиции, модел "Мирео плъс ейч" (Mireo Plus Н). Те ще бъдат снабдени с водородни горивни клетки и с литиево-йонни батерии. Предвижда се да бъдат пуснати в експлоатация през декември 2024 г.

"Сименс мобилити", която е дъщерна компания на германския технологичен гигант "Сименс" (Siemens), обяви, че влаковете на водород ще могат да развиват скорост до 160 км/ч. Те изобщо няма да отделят емисии от въглероден двуокис (СО2), обявиха от "Сименс мобилити".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    до 8
    Не мислиш ли, че ако не е заредена ще се транспортира по-лесно и ще се изправя по-лесно?:) Да, дебатът е скучен. Зае дирижаблите няма да те питам кога са ги зареждали, че да не те затруднявам. Беше ми приятно, бъди здрав!:)
  • 0
    9
    до 5
    А да си чувал за дирижаблите? Навлизат масово в началото на миналия век в армията, а след Първата световна и в гражданската авиация. Те са били с водород, не с хелий, защото именно хелият много трудно се удържа в съд.:) Та преди 120 години също са нямали проблем с "разбиването на водната молекула", нито със съхранението на водорода.
  • 1
    8
    до 7
    Излиза, излиза. Това е и причината да се зареждат непосредствено преди старта. Както и да е - тоя дебат вече ми е скучен.
  • 0
    7
    до 5
    Американските совалки ползват за гориво водород, а за окислител кислород. Да си видял през стените на резервоарите да излиза водород?:) Най-страшни са хората с една прочетена книга или учебник. ...особено ако книгата е "Винету".:)
  • 0
    6
    до 5
    Пробвай и ти да прочетеш нещо, а не да лежиш на наученото в седми клас. Извинявам се, не съм прочел правилно. Но и терминът "разбиване на водна молекула" звучи точно толкова идиотски. Електролизата не е процес на разбиване. Разбиваш когато бомбардираш с нещо, примерно със заредени частици, но нека не отиваме в материала за над 7-ми клас, с който очевидно не си запознат. Прочети за съхранението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари