Силни земетресения разтърсиха три държави

0
Жертви и ранени в Афганистан
Жертви и ранени в Афганистан

Жертви и ранени в Афганистан

Западен Афганистан бе ударен от поредица силни земетресения в рамките на час и половина. Най-силният регистриран трус е с магнитуд 6.4 по Рихтер. Усетени са още пет труса с магнитуд в този диапазон според данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Повечето световни медии съобщават за поне един загинал, предава News.bg. Все още точният брой на ранените и загиналите не може да бъде установен. По данни на китайския новинарски телевизионен канал CGTN News жертвите до този момент са 14. Sky news пък съобщава за поне 15 загинали и 40 ранени, като техният брой ще се увеличава.

Мексико също бе разтърсен около 23:00 ч. местно време. Земетресението е било с магнитуд 5.9 по Рихтер, с дълбочина 108 километра. Засега няма информация за жертви или материални щети.

Последното до момента силно земетресение е регистрирано в Папуа Нова Гвинея. Трусът е бил с магнитуд 6.7, последван от втори с магнитуд 6.8 по Рихтер.

Геологическия институт на САЩ съобщава, че дълбочината на земетресението е 53,5 км, а епицентърът му е бил на 56 км югоизточно от град Маданг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари