Силна буря връхлетя Русе

0

Оранжев код: Опасното време продължава

Силна буря връхлетя Русе късно снощи, причинявайки наводнения и щети в града. Ураганният вятър счупи клоните на стотици дървета, които запушиха отводнителните шахти. Силният дъжд за кратко време наводни улиците в крайдунавския град.

Бурята засегнала Централна и Източна България, отмина малко преди полунощ.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предупреждава, че опасността не е преминала. Оранжевият код за опасно време остава в сила за 12 области в Централна и Източна България, включително Русе. Очакват се интензивни валежи, придружени от гръмотевици и градушки.

Очаква се бурите да продължат през целия ден, като постепенно отслабват към вечерта. Въпреки това, опасността от наводнения остава висока, особено в райони, където отводнителните системи са претоварени.

Призоваваме гражданите да бъдат внимателни и да следят актуалните метеорологични прогнози. Избягвайте пътуванията, освен ако не са абсолютно необходими, и не се излагайте на риск от удари от мълнии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Hdrh
    Пак Путин е виновен
  • 10
    2
    На практика
    Силна буря и некадърно управление водят до трудно поправими последици, а в дадения случай и до непоправими. Това искахте, това получихте, даже с гарнитура отгоре с още шестима. Ха да ви е наслука.
  • 22
    1
    Сашо
    Безспорно срещу природата човек е толкова безсилен и нищожен, но в Русе стоят на места камари с колони от мокрия сняг потрошил не малка част от дърветата на 23. 11 . 2023г. Големи дървета стоят с изпочупени клони от тогава , а сега ново 20. Такак ще е и занапред. Няма кой да накара братята роми, новите българи вместо на готово да вземат социални помощи, да се включат активно в това. Глупав, глупав, ама ... Все повече стават, все по - трудно се интегрират.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари