Силен порой наводни Бургас

0

Пороен дъжд наводни Бургас.

Улиците се превърнаха в реки, а дъждът беше придружен от градушка.

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за цялата страна

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е в сила за цялата страна за днес. От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН предупреждават, че се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Ще има условия и за градушки. Количествата на валежите ще достигат до 30-35 л/кв.м.

Утре облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. От север ще проникне малко по-хладен въздух.

В резултат дневните температури ще са малко по-ниски и преобладаващите максимални ще бъдат между 23 и 28°. В часовете преди обяд само на отделни места ще превали, докато след обяд в много райони ще има валежи и гръмотевична дейност.

Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична дейност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, а на 2000 метра – около 11°.

Валежите продължават и в началото на следващата седмица

В началото на следващата седмица времето ще остане същото - ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°. Във вторник и сряда валежите ще намалеят като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове.

Температурите ще се повишат и в сряда, когато в повечето райони ще се задържи без валежи, максималните ще са между 28° и 33°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари