Сигналът на БОЕЦ за разкритията на Илчовски е вече в ОЛАФ

1
Благодарим на Ива Ганев и Елена Божилова за съдействието в Брюксел, пишат от Гражданското движение
Благодарим на Ива Ганев и Елена Божилова за съдействието в Брюксел, пишат от Гражданското движение

Днес нашите приятели от „Брюксел за България“ депозираха в OLAF сигнала на БОЕЦ за разкритията на земеделеца Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.

Още на 07.05.БОЕЦ внесохме този сигнал до Европейската комисия и Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши чрез представителството на ЕК в София, а след това и до Гешев. Днес сигнала е депозиран до европейските институции и на място в Брюксел, което ще скъси срока за отговор и реакция, пишат от Гражданското движение на сайта си

Благодарим на Ива Ганев и Елена Божилова за съдействието в Брюксел! Страхотни!

В думите на Илчовски се съдържа информация за плащани от него подкупи в размер на до 700 000 лв на година към управляващите от ГЕРБ и Борисов, като в същото време той е бенефициент на милиони лева, по плащанията за единица площ. Илчовски говори и за престъпни схеми с участието на Иван Ангелов, собственик на фирма „Градус“, който също е усвоил милиони евросредства и демонстрира своята близост с премиера Бойко Борисов и изпълнителната власт. Изискваме от Брюксел да разследва и установи дали има нарушения, корупция и злоупотреби при усвояването на средства по проекти и програми, в които участват лица и фирми, посочени в разкритията на Илчовски и имало ли е чадър чадър осигурен от управляващите.

Битката продължава! Днес БОЕЦ внесохме заявления за срещи с трима министри от новото служебно правителство – МВР, МИ и МЕ, съответно по темите за полицейското насилие, ББР и Турски поток, допълват от движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари