Сигнал за радиация от камион на Дунав мост

1
През почивните дни 6 сигнала за инциденти са наложили намесата на дежурните екипи на пожарната в Русе
През почивните дни 6 сигнала за инциденти са наложили намесата на дежурните екипи на пожарната в Русе

През почивните дни 6 сигнала за инциденти са наложили намесата на дежурните екипи на пожарната в Русе

На 20 юни за времето то 09:08 до 09:50 часа, екип от Първа РСПБЗН – Русе е реагирал на сигнал за инцидент с газова бутилка в Русе на ул. Йосиф Дайнелов. На място е установено, че стопанин е свързал туристическа газова бутилка към стандартна печка, без редуцир-вентил, при което се е образувал теч на газ и локално възпламеняване зад печката. До пристигане на екипа на място той бил почти изгасил запалването. Не е имало взрив.

Между 16:00 и 17:26 часа същия ден, екип на сектор „Спасителни оперативни дейности“ е реагирал на сигнал за засечена радиация от товарен автомобил на ГКПП – Дунав мост. При повторно измерване на място не са установени завишения.

Един лъжлив сигнал за пожар в сухи треви в местността „Сухия кладенец“ в Русе е постъпил в 23:29 часа в събота. Там е бил изпратен екип на Първа районна служба, но при обход в района не е открито запалване.

В нощта срещу неделя, за времето от 01:08 до 01:50 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН – Русе са реагирали на обаждане за пожар на терасата на апартамент в бл. Камен на 4 ет. При пристигане на място не се е установило запалване или дим на нито една от терасите. Със съдействие на служители на полицията е бил открит и извикан собственикът на жилището. След отваряне на апартамента се е установило, че братът на собственика, е заспал дълбоко в една от стаите, а на терасата е открито метално кошче и метла, които са горели, като най-вероятната причина за запалването е изхвърлена незагасена цигара от по-горните етажи. Няма пострадали и нанесени материални щети.

Вчера вечерта, за времето от 17:08 до 18:55 часа, екип на РСПБЗН - Сливо поле е реагирал на сигнал за пожар в сухи треви на адрес в гр. Сливо поле. Горели са сухи треви, храсти и отпадъци на поляна в селото. Няма пострадали и щети при инцидента.

Тази нощ в 23:38 часа служители на СОД към РДПБЗН са оказали още едно съдействие с техника за измерване на фон около товарен автомобил на ГКПП - Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари