Сигнал за опасни лампи против комари в русенско заведение

3
Млад мъж е със зачервявания по гърба, а съпругата му е с тежко възпаление на очите
Млад мъж е със зачервявания по гърба, а съпругата му е с тежко възпаление на очите Снимка: Dunavmost

Млад мъж е със зачервявания по гърба, а съпругата му е с тежко възпаление на очите

Клиенти в русенско заведение са пострадали след облъчване от лампи против комари. За това сигнализира читател на Dunavmost.com.

Млад мъж е със зачервявания по гърба, а съпругата му е с тежко възпаление на очите, след като в петък вечерта са посетили заведение "Киното" в квартал "Здравец". Двойката е прекарала известно време навън в градината на ресторанта, където били поставени лампи против комари и други летящи насекоми. При появата на неприятните симптоми младите хора днес са посетили офталмолог, от когото разбират, че и други клиенти на това заведение са минали през кабинета на доктора със същите оплаквания.

Пострадалите клиенти предполагат, че се е стигнало до изгаряния и възпаления понеже поставените в търговския обект лампи не са инсектицидни с UV светлина, а бактерицидни ултравиолетови лампи. Вторият вид лампи отделят озон, който убива бактерии и вируси. Те се използват за стерилизиране на помещения и функционират при определен режим на работа - 15, 30 или 60 минути. Ако човек е изложен на влиянието на бактерицидни лампи за по-дълъг период от един час, то това е изключително опасно за здравето му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    17
    Клиент от петък вечерта!
    До неразбралия индивид по-долу: Искаш ли да се видим да ти разясня цялата ситуация и да ти покажа нагледно какви са последиците. Като не си наясно какво въобще коментираш? Въпросните лампи са сложени в петък вечерта за първи път! И това е единственият път, когато са пуснати. Всички, които бяха с лице срещу лампите имат изгаряния по лицето и очите (особено тези, които са били по-близо до тях). Тези, които бяха с гръб почти нищо им няма, единствено изгаряния по врат, гръб, ръце. Кви демокрации, кви злобеенета, кви 5 лв? Надявам се сега си РАЗБРАЛ. И да точно така хапнали сме, пийнали сме, това се прави на заведение като отидеш. Но заради безхаберието на някой, който не е разучил за какво точно се ползват тези лампи, съжалявамв, че сме го направили точно тогава и точно там! Дано това не се случва на никого, а ресторантьорите да подхождат по-отговорно!
  • -9
    16
    неразбрал
    Брей , много оплаквания бе . Обаче сте хапнали пийнали и след това хооп изгорели нашите....Ами решил човека да ви предпази от комари хвърлил разходи но кой ти разбира от човещина нали имаме демокрация и имаме пълно право да злобеем по харвардски . Само дето не ми стана ясно как някои там изгарят и получават неразположения , а други не . По същата логика ако отсъдим то досега обслужващия заведението персонал да е заприличал на негри от изгаряния всеки божи работен ден.
  • 11
    15
    Пострадал клиент
    Нямате си на идея тези, които пострадахме какъв ужас преживяхме на следващия ден и да не говорим, че с нас имаше бременна жена.. Направо си е подсъдимо, това което се случи заради някой, който не си е свършил работата и толкова хора получиха изгаряния.. На наше място изобщо нямаше да се забавлявате и да пишете коментари, които нямат нищо общо с темата.. Слава Богу са махнали въпросните лампи, за да няма повече потърпевши!
  • 12
    14
    Кети
    Тези злобни душици Тодоре са хора седнали да хапнат в този ресторант а след това със страшни болки от изгарянето 3 дни не са могли да си отварят очите!!!!!! Да в тази наша Държава всеки гледа как да оцелява но потърпевшите са млади хора и е жалко че се пишат такива......коментари като твойте! Злобните душици не са май те!!!!!! Ако ти изтърпяваше тези болки нямаше да напишеш това!
  • 18
    13
    Клиент от петък вечерта!
    Доста тъпо написани коментари от още по-тъпи и ограничени хора, а може би всичките написани от един. Както и да е, акцента в тази новина изобщо не е върху това колко комари летят в гр. Русе и дали кмета е свършил работата си. Темата са въпросните бактерицидни лампи, които са опасни за човешкото ЗДРАВЕ!!! Това че някой не се е поинтересувал какви точно са и дали могат да се ползват в заведение, не ги ОПРАВДАВА! Изгарянето на очите от тези лампи може да остави траен ефект, да повреди роговицата и след време пострадалите хора да имат сериозни проблеми със зрението! Така че Тодоре изобщо не ми говори, че ставали грешки и недоразумения, защото ако ти беше потърпевш друга песен щеше да пееш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари