Сигнал от Либия до Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

3
Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ
Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ

Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ.

Капитанът на либийския танкер BADR е бил удрян и заплашван с оръжие. Това съобщи ексклузивно пред Maritime.bg Мохамед Елахреш от фирмата-собственик на плавателния съд General National Maritime Transport Company (GNMTC).

По думите на Елахреш корабът вече не е под контрола на либийското дружество. „Вчера въоръжени лица, представили се за Гранична полиция, насилствено изведоха екипажа на танкера. Капитанът е бил удрян и заплашван с оръжие“, заяви той.

На екипажа на танкера с дедуейт 116 075 t не са представени никакви документи, а либийската компания възприема действията като абсолютно недопустими дори и в страни от третия свят. Моряците от екипажа на кораба ще бъдат репатрирани.

Причина за „невижданата в световната морска индустрия“ ситуация става заповед на Частен съдебен изпълнител, според която корабът трябва да бъде предаден във владение на българското ДЗЗД Булгаргеомин, твърди представителят на GNMTC

Maritime.bg следи случая, определян от собствениците на кораба, като кражбата на века в европейска държава, но досега не успя нито веднъж да получи позицията на Частния съдебен изпълнител.

Всичко това идва в изключително удачен момент, според либийците, тъй като у нас предстоят празници, а институциите не функционират. Зад постановката на съдебния изпълнител те виждат опит корабът да бъде продаден именно през почивните дни.

„Имаме информация, че тези мафиоти ще продадат кораба още утре. Непосредствено след като свалиха екипажа, ние вече нямаме абсолютно никаква информация къде се намира танкер BADR“, заяви още представителят на либийската държавна компания.

Либийската компания ще сигнализира родното правителство, очаквайки незабавна намеса от него. Сигнали за нечуваното отнемане ще бъдат изпратени и до международните морски институции.

„Нашите адвокати в Англия и България казаха, че не са се сблъсквали с подобен случай в практиката си“, заяви още Мохамед Елахреш.

Това, което стана вчера, доказа, че Бургас е под мафиотски контрол. Досега мълчахме и не повдигнахме този въпрос на международно ниво, заради дългогодишните добри дипломатически отношения между България и Либия, но това, което се случва сега, е шок. Представете си, че имаме ситуация, в която ЧСИ издава подбни заповеди въпреки решение на съда.

Чуйте какво каза още Елахреш за родната правораздавателна система:

Maritime.bg припомня, че прокуратурата отказа коментар дали разследва случая.

Очаквайте подробности!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари