Си Дзинпин: Пекин е готов да работи заедно с Русия, като „велики сили“

1
Китай иска да поеме ролята си на "световна сила" заедно с Русия
Китай иска да поеме ролята си на "световна сила" заедно с Русия Снимка: kremlin.ru

Китай иска да поеме ролята си на "световна сила" заедно с Русия

Руският президент Владимир Путин осъди днес опитите на Запада да създаде "еднополюсен свят" и приветства "балансираната позиция" на Пекин по отношение на войната в Украйна по време на разговор с китайския си колега Си Дзинпин в Самарканд, Узбекистан, предадоха БТА и Франс прес.

"Опитите да се създаде еднополюсен свят в последно време придобиха една изключително грозна форма и са напълно неприемливи'', заяви Путин на Си.

Високо оценяваме балансираната позиция на китайските ни приятели по отношение на украинската криза, добави руският президент на първата си среща със своя китайски колега след началото на войната на 24 февруари.

Си увери Путин, че Китай иска да поеме ролята си на "световна сила" заедно с Русия.

"Пекин е готов да работи заедно с Русия, като „велики сили, заяви китайският президент Си Дзинпин заяви пред руския си колега Владимир Путин.

"Китай е готов да положи усилия заедно с Русия да приемем ролята на велики сили и да играем ръководна роля за внасяне на стабилност и положителна енергия в света, разтърсван от социални сътресения", каза Си Дзинпин на Путин по време на срещата на върха на лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество в Узбекистан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ...
    защо сега русофобите и сланиноядите умирисници не коментират тази статия ? защо ? тук се подписва смъртната присъда на евросъюза и щатите в дългосрочен план.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари