Шведската принцеса София стана доброволка в болница

1
Преди това е завършила е интензивен курс за медицинска сестра
Преди това е завършила е интензивен курс за медицинска сестра Снимка: JONAS EKSTROMER - Getty Images

След като завърши интензивна тренировъчна програма онлайн, шведската принцеса София започна работа в болница "София", на която е почетен президент, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от News.bg.

"Принцеса София сега работи при нас", потвърди болницата в Instagram. "Това стана възможно, след като завърши интензивния курс за медицинска сестра, който бе разработен, за да облекчи сега силно натоварения здравен персонал."

Самата принцеса също потвърди новината, когато сподели снимка на новото си работно облекло.

35-годишната София вече определи преживяването като "изключително полезно". Помощта ѝ също така идва в много необходимо време.

Болницата е пренаселена заради покачването на болни пациенти. В резултат на това стартира програмата за спешно обучение с почти 80 души седмично, които завършват курса, който Принцеса София също изкара, за да помогне.

"В кризата, в която се озоваваме, принцесата иска да се включи и да даде своя принос като доброволен работник, за да облекчи голямото натоварване на медицински специалисти", се казва в изявление пред People.

Изданието съобщава още, че принцеса София няма да работи директно с пациенти. Вместо това тя ще помага на лекари и медицински сестри.

"Тези хора могат да дезинфекцират оборудване, да правят смени в кухнята и да участват в почистването", поясни говорител на болницата.

Припомняме, че Швеция вече има 13 216 случаи и 1400 починали от коронавирус.

В Швеция има далеч повече починали от другите скандинавски страни, тъй като подходът на страната за ограничаване разпространението на заразата е по-либерален.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари