Шведската полиция разреши протест с изгаряне на Корана

1
Салван Наджем: Колкото пъти забраните изгарянето на Корана, толкова пъти ще го изгоря
Салван Наджем: Колкото пъти забраните изгарянето на Корана, толкова пъти ще го изгоря Снимка: Facebook

Салван Наджем: Колкото пъти забраните изгарянето на Корана, толкова пъти ще го изгоря

Шведската полиция разреши протест пред сградата на парламента в Стокхолм днес, на който може да бъде изгорен екземпляр от Корана, предаде Франс прес. Участниците в протеста планират също така да поискат свещената книга на исляма да бъде забранена в Швеция.

Разрешението от страна на шведската полиция идва точно когато Швеция и Дания обмислят да забранят изгарянията на екземпляри на Корана, защото подобни действия застрашават сигурността и провокират масови протести в мюсюлманските страни.

"Колкото пъти забраните изгарянето на Корана, толкова пъти ще го изгоря", заявява за шведския в. "Експресен" Салван Наджем, който организира първите два протеста заедно със Салван Момика.

Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон заяви, че държи постоянна връзка с датската си колежка Мете Фредериксен с оглед въвеждането на забраната за изгаряне на копия от Корана, предаде ДПА.

"Поставени сме във възможно най-сериозната ситуация по отношение на заплахата за сигурността ни от Втората световна война насам. И ние тук сме наясно, че едновременно държави и лица, действащи от името на държави, могат да извлекат изгода от въпросната ситуация", написа снощи в социалната мрежа "Инстаграм" Кристершон.

По-рано датското правителство обяви, че обмисля законови средства, с които да забрани изгарянията на копия на Корана пред чуждестранни посолства.

"Допустими са критики на дадена религия", отбеляза датският министър на външните работи Ларс Льоке Расмусен. "Но ако застанете пред посолство на друга държава и изгорите екземпляр на Корана, или пък се изправите пред посолство на Израел и изгорите свитъка на Тората (Петокнижието на Мойсей - бел. ред.), подобни действия нямат друга цел освен публично поругаване и присмех", каза Расмусен.

Той допълни, че това застрашава обществената сигурност. В последно време малки групи от демонстранти изгаряха екземпляри на Корана по време на антиислямски акции в Швеция и Дания. Това доведе до вълна от гняв и възмущение в мюсюлманския свят.

Реакциите бяха особено остри в Ирак, чието правителство експулсира шведския посланик, след като протестиращи щурмуваха сградата на посолството на Швеция в Багдад и я подпалиха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    hmmm
    доколкото знам заради тази случка целия мюсюлмански свят в момента обявява нещо като война (може би не в традиционния смисъл) на Швеция. Швеция е един от примерите за осрани западни държави, които с отворени обятия приемат пясъчните маймуни от близкия изток и ги оставят да вилнеят на воля, другите най-ярки примери са Германия, Франция, Англия, в момента се вижда резултата от това. до близките 10 години западна европа, сащ, канада ще са негодни за живот - ще са помийни ями пълни с паплач от морално деградирали идиоти и малкото останали свестни западняци ще идват насам
  • 2
    1
    Иван
    Точно така!!!Много правилно!Браво!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари