Шумен остана без питейна вода

0
Най-търсената стока в Шумен от дни е бутилираната минерална вода
Най-търсената стока в Шумен от дни е бутилираната минерална вода

Негодна за пиене и готвене е водата в Шумен и три околни села. За лошите й качества алармира Районната здравна инспекция в града. Към момента се съобщава само за повишена мътност, тъй като микробиологичните проби ще бъдат готови утре.

Най-търсената стока в града от дни е бутилираната минерална вода, а от чешмите тече мътна вода. Жители споделят, че се страхуват да перат с нея, за да не захаб дрехите им. Според шуменци ситуацията е недопустима, особено при тази висока цена на водата в града - кубикът струва 2,6 лв. И ако в домакинствата ограничават потреблението на вода, това не може да стане в многопрофилната болница. Ежедневното къпане на бебетата там е спряно, почистват се мокри кърпички. Водата, която ползват там е дестилирана и в последствие преварена.

До късно след обяд директорите на детски заведения заседаваха в кметството, от където увериха, че във всички детски градини и ясли се готви с минерална вода. От ВиК са категорични, че е нужна пречиствателна станция за питейни води. Проектът за изграждането й обаче беше спрян.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари