Щерката на Маджо става хотелиер

0
Младен Михалев повери туристическия бизнес на дъщеря си Йоанна
Младен Михалев повери туристическия бизнес на дъщеря си Йоанна

Дъщерята на Маджо е поела управлението на семейния туристически бизнес.

Йоанна Михалева вече е шефка на тузарския хотел "Хелена Ризорт" на Слънчев бряг, пише "България Днес".

Надзора върху огромния комплекс, вдигнат от олигарха Младен Мутафчийски, е възложен от баща й чрез специално пълномощно да го представлява като основен акционер. С новата си длъжност Йоанна ще може да упражнява знанията си по икономика, получени в елитния университет "Лондон скуул ъф икономикс".

Малко след завършването му Михалева основа собствена фирма за козметика заедно с още няколко деца на хора, свързани с бившата групировка СИК. Натрупаният опит като управител бързо убеждава баща й, че може да й повери и по-големи отговорности.

Така преди няколко месеца Маджо прехвърля на щерка си надзора върху някогашната бизнес империя на олигарха Младен Мутафчийски. След мистериозната му смърт през 2013 г. наследството на оръжейния търговец бе разделено на две между съпругата Ели и любовницата му Бойка Стоянова. Официалната половинка на олигарха получи фирмите и хотелите по морето, а приятелката наследи банковите сметки.

Наред с фирмите и многобройните имоти Мутафчийска наследява и дълговете на покойния си съпруг. Огромна част от тях според запознати са към Маджо. Така, вместо да връща заемите, вдовицата предпочита да му прехвърли софийския ресторант "Кастело ди Сан Марино" и част от акциите в комплекс "Хелена Ризорт" на Слънчев бряг. Той се състои от два огромни хотела с 426 стаи и апартаменти, оценявани от експерти на почти 100 млн. евро.

Първоначално сделката е извършена чрез няколко офшорни фирми, чийто скрит собственик е Младен Михалев. В края на миналата година босът на СИК излиза на светло и прехвърля акциите на свое име. По това време е издадено и пълномощното на дъщеря му. Така, освен че щерка му трупа опит, Маджо може да си спести досадните идвания до България. Михалев от години живее в Швейцария, поверявайки легалния си бизнес на доверени хора.

Веднага след като документът става факт, Йоанна Михалева се явява на насроченото извънредно общо събрание. На него тя гласува за увеличение на капитала на фирмата, държаща хотелите, което ще позволи на баща й изцяло да поеме контрола над комплекса.

След формалностите около акциите идва време и за големите пари. Благодарение на пълномощното Йоанна Михалева този петък трябва да гласува и разпределението на многомилионните печалби, реализирани от хотела.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари