Ще завали ли сняг в края на февруари?

0
Предварителните прогнози сочат възможно формиране на още един средиземноморски циклон в самия край на февруари, отново с валежи от дъжд и сняг
Предварителните прогнози сочат възможно формиране на още един средиземноморски циклон в самия край на февруари, отново с валежи от дъжд и сняг Видео: NOVA

Последните дни на месеца ще са с валежи

Последната седмица на февруари започва с мъгли покрай някои водоеми, в котловините и низините, информира NOVA. В понеделник все пак денят ще е слънчев в часовете до обяд почти над цялата страна.

Едва привечер в районите на северозапад облаците ще станат повече с тенденция да превали слабо до полунощ. Дневните температури ще са по-високи от тези в неделя и ще се колебаят между 15 и 20 градуса.

В планините ще е ветровито с по-силни пориви в масивите на запад. Валежи са възможни привечер, но ще са сравнително слаби от дъжд, а температурите ще са в интервала от 3 до 10 градуса.

През нощта и в ранните часове във вторник над страната ще нахлува по-студен въздух, а в Адриатическо море ще се позиционира зона с ниско атмосферно налягане. Ще започнат валежи от дъжд, които следобед и вечерта ще обхванат почти цяла България. С понижаването на температурите в планините и около масивите на Западна България дъждът ще се обърне в сняг.

В сряда отново ще има валежи - в западните райони предимно от сняг, на изток - дъжд. Първоначалните прогнози са за снежна покривка към четвъртък сутринта до 10 сантиметра в някои равнинни райони и над 20 в планините на Югозапад.

Около средата на седмицата дневните температури ще са осезаемо по-ниски - в интервала 5 - 10 градуса, а вятърът ще създава усещане за студено време. Слънцето ще се покаже по-трайно в петък, когато и температурите ще отбележат леко повишение.

Предварителните прогнози сочат възможно формиране на още един средиземноморски циклон в самия край на февруари, отново с валежи от дъжд и сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари