Ще забранят индивидуалното саниране?

1
Лиляна Павлова ще настоява за забрана на индивидуалното саниране,за да не се загрозявали фасадите на блоковете
Лиляна Павлова ще настоява за забрана на индивидуалното саниране,за да не се загрозявали фасадите на блоковете Видео: КИС 13

Русенци отново не разбраха защо е необходимо да се създава сдружение на собствениците за целите на националната програма за саниране на блоковете. След като по-миналата седмица от общината не можаха да дадат категоричен отговор, сега това се опита да направи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. По нейните думи, трябвало да се спази закона за държавните помощи, затова било необходимо да се създаде сдружение с нестопанска цел и с булстат.

В член 17 точка 5 от закона за управление на етажната собственост, обаче е записано дословно, че общото събрание може да вземе решение за обновяване, извършване на основен ремонт и усвояване на средства от фондовете на Европейския съюз, държавния или общинския бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии и/или собствени средства или други източници на финансиране - с мнозинство не по-малко от 67 на сто идеални части от общите части. На практика това означава, че не съществуват юридически пречки да се кандидатства с общото събрание по програмата за саниране. Според министър Павлова целта на сдружението е собствениците да носят отговорност, което нямало как да стане с общо събрание на етажната собственост.

След приключване на програмата за саниране, Лиляна Павлова ще настоява за забрана на индивидуалното саниране,за да не се загрозявали фасадите на блоковете.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари