Ще се забрани ли свободното къмпингуване с новите правила

0
Инфраструктурата в България е нулева, заяви Йордан Ибришимов от Българското кемперско общество
Инфраструктурата в България е нулева, заяви Йордан Ибришимов от Българското кемперско общество Видео: БНТ

Инфраструктурата в България е нулева

"Условията, която налага тази наредба, са неизпълними и през нея прозира желанието да се развие този сектор - туризъмът, вместо да се развива".

Това коментира в "Денят започва" Йордан Ибришимов от Българското кемперско общество по повод предложените изменения в правилата за кемпери.

"Трябва да се извади редица от документи, които са много трудни. Такова едно изваждане всъщност ще коства много време на човек, който желае да притежава парцел за кемпиране и в същото време, той ще може да го ползва само 3 години", обясни Ибришимов.

Няма нищо лошо в свободното кемпиране, то е регулирано в много страни, каза още Ибришимов. По думите му обаче, инфраструктурата в България е нулева.

По родното Черноморие, освен луксозни хотели, къщи за гости и други места за настаняване, едни от любимите места за летовниците са къмпингите. Проект за наредба обаче, иска да регламентира местата за диво къмпингуване.

Какви ще са правилата и какво смятат за тях кметовете на морски общини - вижте повече от кмета на Царево инж. Георги Лапчев, който се включи на живо в ефира на "Денят започва".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари