Ще се вдигне ли застраховката "Гражданска отговорност"

0
Цените на застраховка "Гражданска отговорност" в България са ненормални, каза Асен Христов
Цените на застраховка "Гражданска отговорност" в България са ненормални, каза Асен Христов Снимка: Dunavmost / Архив

Цените на застраховка "Гражданска отговорност" в България са ненормални, каза Асен Христов

Те са най-малкото два пъти по-ниски от нормалното, каза Асен Христов, председател на Надзорния съвет на "Еврохолд България", пише БТА.

Затова и нашият пазарен дял в България е 3-4 процента. Българските ни полици са изключително малко - реално ние почти не работим на българския пазар. Избягваме да работим тук заради цените, като почти не сключваме полици, освен с партньорски компании и клиенти, каза Христов. Застрахователите не извършват социална услуга и застрахователите трябва да могат да плащат, подчерта още той.

България е с мониторинг по застраховката "Зелена карта" за щети от около 9-10 милиона евро само от една компания, каза Асен Христов. Доколко в компанията имат основания, не е моя работа, но това води да проблеми за българската държава, подчерта той.

Най-лесно проблемът ще се реши, като се натисне българското бюро "Зелена карта" от регулатора, да се изплати тази сума на външните бюра "Зелена карта" и след това да си я търси от тази компания, каза Асен Христов. Безсмислено е да си рискуваме влизането в еврозоната и в Шенген заради егото на няколко души и заради 9 милиона евро, каза още Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари