Ще се стигне ли до ротация?

1
Коментар по темата на Румяна Коларова и Петър Чолаков
Коментар по темата на Румяна Коларова и Петър Чолаков Видео: NOVA

Коментар по темата на Румяна Коларова и Петър Чолаков

"Ротацията ще се случи. Електоралната социология показва, че ако изборите бяха днес, политическият пъзел би се подредил по същия начин. Няма интерес от нови избори. От гледна точка на външнополитическия фактор има интерес от запазване на евроатлантическо правителство." Това коментира политологът Петър Чолаков, цитиран от NOVA. Той добави, че електоралната картина може да се промени при появата на нови политически сили и субекти.

Според проф. Румяна Коларова възможният разумен изход е да се осъществи ротацията. Тя добави, че има два важни въпроса. „Единият от тях е свързан с упражняване на властта. ГЕРБ ще държи да влезе в изпълнителната власт с конкретни министри”, каза тя. Според нея при преговорите ще се постигне споразумение за министерските кресла. „Това е единият от непредвидените негативи за ПП, последица от бързането с преговорите. Те едва ли ще могат да договорят какво ще се случи с регулаторите. Това ще си остане в парламента, където ГЕРБ ще има по-силна позиция. Това бързане е прострелване в крака. От гледна точка на това, че генерира недоверие между двете страни, които искат да постигнат споразумение”, каза още Коларова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари