Ще продължи ли ремонта на бившето Музикално училище?

0
Припомняме, че имотът бе закупен на търг през 2007 за над 440 хиляди лева
Припомняме, че имотът бе закупен на търг през 2007 за над 440 хиляди лева Видео: Кис13

Въпреки забавянето с няколко години, ремонтът на бившата музикална гимназия в Русе може би ще бъде подновен, информира Кис13.

Там ще се помещава първият частен музей за съвременно и антично изкуство. Стана ясно, че договорът с между инвеститора и областната управа е бил удължен до следващата година.

Анексът предвижда 450 000 лева неустойки, ако сградата не бъде възстановена. Обезщетенията за забавеното строителство, които дължи инвеститорът, ще се включат в реконструкцията.

По договор купувачът се ангажира да реставрира напълно външната архитектура на сградата, като предостави 60% от разгънатата застроена площ за изкуство.

Припомняме, че имотът бе закупен на търг през 2007 за над 440 хиляди лева. Инвестицията в бъдещия музей трябваше да бъде за 2 милиона евро.

Работата се забави заради дългото съгласуване на изготвените проекти с Националния институт за опазване на недвижимото културно наследство.

Сграда на улица "Борисова", където ще се помещава музеят, е деактувана като национален паметник на културата от публична в частна държавна собственост.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари