Ще правят проверки на хотелите в Booking.com

0
Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване, които са в платформата booking.com, са регистрирани по Закона за туризма
Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване, които са в платформата booking.com, са регистрирани по Закона за туризма

Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване, които са в платформата за онлайн туристически резервации booking.com, са регистрирани по Закона за туризма.

Това стана ясно след срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към booking.com, която се състоя в рамките на Световния икономически форум в Давос, съобщава investor.bg.

10 хиляди са местата за настаняване от България в мрежата на booking.com. Сайтът помага на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират лесно къде да отседнат, разчитайки на винаги коректна информация, е посочила Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството. По думите й търсачката позволява да рекламираме България като конкурентна и интересна дестинация.

Николина Ангелкова и Петер Лохбийлер са се договорили за взаимно предоставяне на информация за нелоялна конкуренция.

Петер Лохбийлер е изразил надежда, че в бъдеще може да се коментират съвместни проекти, които да стимулират развитието на туризма и да повишат разпознаваемостта на България като дестинация, предлагаща висококачествен туристически продукт.

Ангелкова и Лохбийлер са коментирали и възможностите за бъдещи общи инициативи. Тя акцентира, че министерството работи за рекламирането на страната като целогодишна дестинация и утвърждаването й като място за посещения в четири сезона.

Източник: Investor.BG
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари