Ангелкова: От утре хотелите започват работа

0
Министърът на туризма призова хората да почиват на нашето Черноморие
Министърът на туризма призова хората да почиват на нашето Черноморие

Тя призова хората да почиват на нашето Черноморие

„Нека всички посетим българското Черноморие, за да може да насърчим нашия сектор и заедно да се справим с това тежко предизвикателство”. Този призив отправи от парламентарната трибуна министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БГНЕС.

Тя взе участие в дебатите в Народното събрание по мерките, които да продължат да действат у нас след края на извънредното положение. Пред депутатите тя припомни, че от утре хотелите и местата за настаняване започват работа, но при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

„Да се опитаме с малки стъпки да възстановим сектора”, посочи още Ангелкова.

Министърът на туризма коментира още, че предложенията за туристически ваучери за хората на първа линия, както и насърчаването на чартърните полети на авиокомпаниите се прилагат от много държави в Европа и биха дали добър резултат.

Тя даде положителна оценка и на идеята за удължаване на срока до 12 месеца за туроператорите, за да могат да предлагат ваучери или алтернативно пътуване, а едва след това да възстановяват средствата на клиентите си. Ангелкова припомни още, че през настоящия летен сезон ще има и възможност за безплатни или намалени цени с 50% на плажни принадлежности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари