Ще мерят температурата на пътниците на "Ер Франс" преди полет

0
На самолети ще се качват само пътници с температура под 38 градуса
На самолети ще се качват само пътници с температура под 38 градуса

Служителите на авиокомпания "Ер Франс" ще мерят температурата на пътниците преди полет.

Това се казва в съобщение, публикувано днес на сайта на авиопревозвача, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"От 11 май 2020 г. за гарантиране на санитарната безопасност "Ер Франс" постепенно ще въведе за пътниците на своите полети система за проверка на температурата преди излитане", се посочва в съобщението. Подчертава се, че измерването ще става с безконтактни инфрачервени термометри.

"За да бъде разрешено на даден пътник да се качи на полета, температурата му трябва да бъде до 38 градуса. На клиенти с по-висока от тази температура може да бъде отказано да летят и в такъв случай резервацията им ще бъде прехвърляна за по-късна дата, без да се заплаща за това", обяснява авиокомпанията. Тя припомня, че от 11 май всички пътници и екипажи трябва да носят маски по време на полет. Това изискване важи и за персонала, контактуващ с пасажерите.

Освен това във вътрешните полети и на кратките полети в Европа няма да се раздават храни и напитки. При полетите на дълги разстояния услугите, предоставяни на борда, ще бъдат ограничени - предпочитание ще се отдава на опакованите продукти, подчертава "Ер Франс". Ще се прави и допълнителна дезинфекция на салона.

От 11 май Франция започва постепенно да излиза от режима на самоизолация, въведен на 17 март във връзка с пандемията.

По последни официални данни във Франция от заразяване с коронавируса са починали над 26 000 души. В болници се намират почти 23 000 пациенти. От началото на пандемията са оздравели около 56 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари