Ще има втора сесия ин витро в Русе

0
20 000 лева ще бъдат разпределени между двойките с репродуктивни проблеми
20 000 лева ще бъдат разпределени между двойките с репродуктивни проблеми

Още една сесия за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми ще има през тази година в Русе, съобщи общинският съветник д-р Теодора Константинова. 

За разпределяне между семействата са предвидени около 20 000 лева.

Комисията взе единодушно решение да се проведе втора сесия. Приемът на документи ще бъде между 1 юли и 30 септември, а документите ще бъдат разгледани от комисията в 10-дневен срок, считано от последната дата за прием на документите“, каза д-р Теодора Константинова, предава TVN.

Общо 50 000 лева бяха заложени в бюджета на Община Русе за програмата „Инвитро“ през тази година. Част от сумата вече е била разпределена, като двойките, които са получили финансиране на първата сесия са били 22. Между тях са били разпределени 30 000 лева.

От сумата могат да се възползват семейства или двойки, които живеят на семейни начала и имат нужда от средства, за да направят част от изследванията, които са им необходими за последващата процедура инвитро.

Преди време общинският съвет в Русе промени критериите за отпускане на суми, с идеята да може да се помогне именно за изследванията, които не всички двойки могат да си позволят по пътя към мечтата да имат дете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари