Шри Ланка освободи 1000 затворници по случай Коледа

0
Президентът на Шри Ланка амнистира повече от 1000 осъдени
Президентът на Шри Ланка амнистира повече от 1000 осъдени

Президентът на Шри Ланка амнистира повече от 1000 осъдени

Президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе амнистира повече от 1000 осъдени и ги освободи от затворите в цялата страна по случай Коледа, съобщи служител на затворите, предаде АФП и БГНЕС.

Сред освободените в понеделник 1004 души са граждани на Шри Ланка, които са били в затвора, защото не са могли да платят дължимите глоби, заяви комисарят на затворите Гамини Дисанаяке.

Шри Ланка е предимно будистка страна и подобен брой затворници бяха освободени през май по случай празника Весак, който отбелязва раждането, просветлението и смъртта на Буда.

Последното помилване се случи, след като полицията арестува близо 15 000 души по време на едноседмичната кампания за борба с наркотиците, подкрепена от военните, която беше спряна в навечерието на Коледа.

В изявление на полицията се казва, че са арестувани 13 666 заподозрени, а близо 1100 наркомани са задържани и изпратени за задължителна рехабилитация във военен център.

Затворите в островната държава са хронично препълнени.

По официални данни в затворите, предназначени за 11 000 души, е имало близо 30 000 затворници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари