Шолц: Германия е готова да изпрати допълнителни войски в Балтийските държави

0
Германският канцлер ще се срещне с американския президент Джо Байдън в понеделник
Германският канцлер ще се срещне с американския президент Джо Байдън в понеделник Снимка: iStock / Getty Images

Германският канцлер ще се срещне с американския президент Джо Байдън в понеделник

Олаф Шолц заяви, че Германия е готова да изпрати допълнителни войски в Балтийските държави, съобщи АФП, цитирана от БНР. Изказването му идва преди ключова визита в Съединените щати. В понеделник Шолц ще се срещне с американския президент Джо Байдън.

Германия е начело на операция на НАТО в Литва и има там около 500 войници. На въпрос дали по време на срещата на военните министри от НАТО в средата на февруари ще бъде договорено подсилване на натовските сили, Шолц отговори, че сме готови да вземем решение.

Олаф Шолц е подложен на критики заради позицията по кризата с Русия преди утрешната му първа среща като канцлер с американския президент. Тази седмица в Берлин Шолц ще се срещне и с лидерите на Балтийските държави, а по-късно през този месец ще пътува до Украйна и Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари