Шофьорка, причинила смъртта на мотоциклетист в Русе, отива на съд

2
При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинила смъртта на 33-годишния мотоциклетист
При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинила смъртта на 33-годишния мотоциклетист

Жената не видяла моториста при престрояване от едното в другото пътно платно

Окръжна прокуратураРусе внесе в съда обвинителен акт срещу жена, която при управление на лек автомобил нарушила правилата за движение по пътищата, блъснала мотоциклетист на пътя и по непредпазливост причинила смъртта му – престъпление по чл.343, ал.1, буква „в“, вр. чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

Обвинението срещу Р.Х. е за това, че на 11.07.2018 г., в гр. Русе, на бул. България при управление на лек автомобил марка “Ситроен“ нарушила правилата за движение по пътищата. Преди да предприеме маневра преминаване в друга пътна лента, за да завие наляво, обвиняемата не изпълнила задължението си да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението и не пропуснала мотоциклет, който се движил по нея. Вследствие на това последвал удар между лекия автомобил, управляван от обвиняемата и предната част мотоциклет „Хонда“, управляван от пострадалия.

При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинила смъртта на 33-годишния мотоциклетист.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 5
    А мотористът дали е бил със 70 километра в час и на колко стотин метра е излетял? За да застане баничарката перпендикулярно на пътя и той да не успее да реагира?! Хайде като казваме истината да я кажем цялата. Жената не е виновна!
  • -1
    5
    ...
    Ей ама пишете без да знаете :) Поне се поровете в старите новини и вижте за какво става дума...тая "шофьорка" прави обратен завой от най-дясна лента срещу ТЕЦ-а /смятай ги три ленти там/. Щото кара тир, а не баничарка и не може да вземе завоя....тука вината е изцяло нейна - ударът е в предна лява колонка на баничарката...перпендикулярно е била на пътя...ама нищо - хранете ги мористите...
  • 7
    4
    ...
    Не се брои, когато мотоциклетът се движи по-бързо от автомобила. Кой, кого е блъснал? Ситроенът, мотора ли? Стига! Пуснете жената при семейството ѝ!
  • 3
    3
    До 1, щом питаш...
    И кЪк шофЕрката да го види мАторджията? Със скоростта на костенурка се е движил моториста! Ма, никък не е извил масура на мАтора, яко с ряз! Пък ауспуха на моторетката не ревнала, щото не му е кеф! Ама въобще не е гръмнал квартала от рева на кубиците му стреснали даже бебетата в количките и глухите бабички! Но изобщо не се е навирал между колите, както обикновено го правят - я, го видиш, я, не! Бог да го и прости, ама квот си го е търсил - намерил си го е, жалкооо! Да отива следващия с каската малоумник при ... Горния Началник!
  • 2
    2
    Spermaman
    Произшествия в м/у кола-камион и мотоциклет, трябва автоматично да бъдат оправдателни за кола-камиона. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Провалили са и живота на жената.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари