Шофьорите могат да карат спокойно по главния път Русе – Велико Търново

7
Земеделците от Великотърновска област ще се включат в националната стачка, която ще е пред Министерски съвет
Земеделците от Великотърновска област ще се включат в националната стачка, която ще е пред Министерски съвет

Земеделците от Великотърновска област ще се включат в националната стачка, която ще е пред Министерски съвет

Земеделските производители от Великотърновска област прекъсват ефективните протести в региона, но само за днес. Причината е, че ще се включат в националната стачка, която ще е пред Министерски съвет и ще започне в 11:00 часа, предаде "Фокус“.

Вчера международният път Русе – Велико Търново остана затворен за близо четири часа край горнооряховското село Поликраище. Там се събраха група недоволни от преговорите с Министерство на земеделието представители на бранша. Мястото беше избрано, тъй като то е част от пътя, по който преминава вносната стока от Украйна, която според земеделието у нас е пред колапс.

На главния път имаше зърнопроизводители, животновъди, овощари, зеленчукопроизводители и други. Те изляха над 15 тона прясно мляко на платното, което беше блокирано от бали със слама. Имаше и десетки селскостопански машини. До ескалация на напрежението не се достигна.

Земеделците пропускаха по етапно леките коли и камионите с български регистрации. Спирани бяха тежкотоварните превозни средства, които пристигат от Украйна, тъй като според недоволните те са основна причина за проблемите у нас.

Основните искания на тази група протестиращи са за намаляване на административната тежест, която пада върху тях, преразглеждане на условията, по които България участва в зелената сделка на ЕС и увеличаване на финансовото подпомагане за сектора.

Фермерите са категорични, че ако не постигнат споразумение с властта утре се връщат на главния международен път и той ще остане затворен за най-малко 4 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари