Шофьорът на Преслава влиза в затвора за убийство

0

Две години в затвора ще лежи шофьорът на фолкпевицата Преслава - Иван Сарафски, заради убийството на пенсионер при катастрофа и последвалото бягство.

На топло зад решетките отива и катаджията Костадин Илиев, който направил опит да прикрие следите на Сарафски, натопявайки друг човек, пише България днес.

Грозният инцидент се разигра на шести декември 2014 г. в Пловдив. Във фаталната нощ Сарафски и Преслава се връщат от участие в Благоевград. След като я оставя в дома й, шофьорът на певицата минава през местна дискотека, за да се повесели с жена си и приятели. Танците и купонът продължават до зори.

Измореният и развеселен джигит решава да се прибере с колата си. Заради ранния час разчита, че няма движение, затова подкарва с висока скорост.
На кръстовището пред Централна гара не намалява и помита пресичащия на пешеходна пътека 84-годишен дядо Петко Петков. Вместо да слезе от лимузината след удара, Сарафски изчезва с мръсна газ. След като се прибира, се притеснява, че някой може да е видял номера на колата.

Шофьорът на Преслава се обажда на своя приятел в КАТ Костадин Илиев с молба за помощ. Двамата се познават отдавна заради склонността не ченгето да "оправя" актове и покрива дребни инциденти срещу заплащане.

Униформеният съветва Сарафски да каже, че друг човек е карал колата. В противен случай ще загуби книжката си, а съответно веднага след това и добре платената си работа при фолкзвездата.

Повече четете в България днес.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари