Шофьорът, който влачи куче с колата си проговори

0
Кучето от зловещия видеоклип, на който се вижда как животното е закачено за автомобил и влачено по пътя, било починало
Кучето от зловещия видеоклип, на който се вижда как животното е закачено за автомобил и влачено по пътя, било починало

Кучето от зловещия видеоклип, на който се вижда как животното е закачено за автомобил и влачено по пътя, било починало много отдавна.

То се казвало Фито, обясни кметът на самоковското село Шипочене Здравко Пенев.

По друг начин няма как да се изкара, защото то е загинало, то е труп. Кой в колата си ще качи куче и то умряло. То се е вмирисало”, обясни пред Бтв Пенев.

Стопанинът на кучето – Тодор Айтов, починал в края на миналата година на 82-годишна възраст. Оттогава за кучето се грижела снаха им Бойка Иванова. Тя помолила съседа си Красимир Георгиев да й помогне с транспортирането на трупа на животното, което тя намерила починало в неделя.

Съжалявам, че се е получило това нелепо клипче. Просто много съжалявам”, заяви Иванова. Тя обясни, че животното е било доста голямо.

Красимир Георгиев посочи, че закачил животното за теглича, а не го вкарал в колата си, заради 8-годишната си дъщеря. „Не знам, хора убиват, за едно куче и то умряло... Сега ме изкарват, че живо съм го вързал, глупости. Аз имам пет кучета вкъщи. Може ли да вържа живо куче за теглича. Това няма да стане никога”, заяви той.

На Георгиев е съставен акт за административно нарушение. Агенцията по безопасност на храните ще го глоби с до 800 лв. „На мен толкова ми е заплатата. Това е положението. Щом трябва, ще я платим. Един месец ще измизеруваме и това е”, каза Георгиев.

На въпрос към Бойка Иванова дали ще помогне с плащането на глобата, тя отговори: „Нека да престанем с тази глупост”.

Според Явор Гечев от фондация „4 лапи”, Агенцията за закрила на детето трябва да се сезира по случая, тъй като 8-годишната дъщеря на Георгиев е била в колата докато кучето се е влачило по пътя.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една ракия никога няма да те попита колко други си имал преди нея.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари