Шофьор отнесе 1000 лева глоба за фалшив технически преглед

0
Удостоверението и стикера на стъклото били фалшиви
Удостоверението и стикера на стъклото били фалшиви Снимка: БГНЕС

Берковският съд наказа с 1000 лева глоба мъж, използвал фалшиви документи за преминат годишен технически преглед на автомобила си „Фолксваген Туарег" 

На 25 януари К. Н. Г. бил спрян от служители на МВР за рутинна проверка в района на бензиностанция ОМВ в Берковица. Полицаите се усъмнили в истинността на залепения на предното стъкло на автомобила му стикер за успешно преминаване на годишен технически преглед. В хода на проверката и при разследването било установено, че удостоверението и стикера са фалшиви.

Пред полицията К. Н. Г. обяснил, че на паркинга на магазин „Кауфланд" в Монтана го заговорили двама непознати мъже, които му предложили да „прекарат" колата му на технически преглед в Монтана срещу сумата от 150 лева. Той се съгласил, дал им парите и ключовете от автомобила и след около час колата му била докарана обратно със стикер и документи.

Решението подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд - Монтана в петнадесетдневен срок.

В Районен съдБерковица зачестяват делата срещу шофьори, използвали фалшиви стикери за технически прегледи. Продажбата на фалшиви документи за годишни технически прегледи се е превърнала в нов вид измама в района, предупреждават магистратите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари