Шофьор избяга, след като удари такси на АМ „Тракия“

0
Пълно мълчание от полицията, шофьорът все още не е хванат и наказан
Пълно мълчание от полицията, шофьорът все още не е хванат и наказан

Атанас Йорданов: Даде мръсна газ и ме подмина

Таксиметров шофьор е ударен на АМ „Тракия“ от черен джип. Потърпевшият твърди, че водачът на джипа избягал, без да спре и да види какво се случва. Инцидентът се случва на 23 септември, а 20 дни по-късно шофьорът все още не е хванат и наказан.

„Сутринта в 5:00 часа, връщайки се от София бях застигнат и пометен от черен джип. Водачът ме удари с много висока скорост, тъй като аз карах в активната лента със 120 км/ч. Той е карал поне със 180 км/ч. Моята кола подскочи 15 м във въздуха напред. Успях да я овладея, защото го видях в последната секунда в огледалото. Стиснах волана и си казах, че това е краят. Когато колата ми спря, видях, че мога да си мърдам ръцете и краката и се опитах да изляза навън. В този момент водачът даде мръсна газ и ме подмина отляво, като засече турски тир и избяга“, разказва потърпевшият Атанас Йорданов.

Мъжът се разминава по чудо със сцепена вежда и охлузвания. Той подава сигнал на 112, а по-късно пуска жалба в РУ - Стамболийски.

„Първия ден беше пълно мълчание. Адвокатката ми получи информация, че на четвъртия ден РПУ - Стамболийски нямат нужната компетенция и пращат случая в „Пътна полиция“ Пловдив. Каза ми, че няма нито преписка, нито никаква информация по случая. На деветия ден ми се обади разследващ полицай, който ми каза, че колата е установена, но е била отдадена под наем от фирмата собственик. Тя е собственик на пловдивска фирма. Водачът, който е причинил катастрофата, на 1-ви октомври е заминал със самолет за Германия“, допълва Атанас Йорданов.

Полицаят „обещал“ на Атанас, че тази седмица виновният шофьор ще бъде в България и ще се срещнат, за да оформят протокол.

Потърсихме МВР за коментар по случая. Оттам ни отговориха:

„Действително на посочената дата служителите на РУ-Стамболийски са приели сигнала и веднага материалите са изпратени в сектор „Пътна полиция“ по компетентност, тъй като се е случило на магистралата. От последвалата проверка е установена самоличността на водача на джипа, той е призован по реда да се яви, за да му бъде съставен акт. Независимо от това дали е отсъствал от България, шофьорът ще си понесе съответната административно-наказателна отговорност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари