Шофьор, блъснал жена на пешеходна пътека, се призна за виновен

0
Мъжът прие да изтърпи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 1 година лишаване от право да управлява МПС
Мъжът прие да изтърпи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 1 година лишаване от право да управлява МПС Снимка: Dunavmost / Архив

Мъжът прие да изтърпи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 1 година лишаване от право да управлява МПС

Състав на Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което Н. А. се признава за виновен в това, че при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Я. Н.

Подсъдимият е на 69 години, неосъждан, правоспособен водач на МПС. На 01.03.2022 година малко след 06:00 часа той тръгнал да се прибира след нощна смяна с личния си автомобил „Тойота Ярис“. Времето било облачно, валял сняг, а асфалтът бил мокър. По същото време пострадалата вървяла по тротоара на ул. „Филип Станиславов“ в кварталЧародейка“ към своята месторабота. Достигнала пешеходната пътека до блок 401, видяла приближаващата кола и тръгнала да пресича. Подсъдимият се движел със скорост 30 - 40 км/ч и не предприел никакви действия да спре и да изчака преминаването на пешеходката. Последвал удар, при който жената паднала на земята, а граждани подали сигнал на тел.112. Изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза установила, че Я. Н. е получила счупване на костите на лява подбедрица, наложило метална остеосинтеза.

За такова престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от една до шест години. Н. А. призна вината си и прие да изтърпи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 1 година лишаване от право да управлява МПС. Съгласно закона Районен съд – Русе постанови да бъде уведомена пострадалата, че има право да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред граждански съд.

Споразумението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари