„Шевролет“ от 1929 година спечели наградата на кмета на ретро парада в Русе

1

Колекционери на ретро возила от всички краища на България и Румъния взеха участие в Шестото издание на Парад на ретро автомобили в Русе, който се проведе днес на 26 септември, в събота.

В събитието, организирано от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе се включиха над 100 участници.

Русенци имаха възможността да се насладят на автомобили и мотоциклети от всички по-известни марки, а някои от тях бяха показани за първи път в Русе.

Бяха връчени и награди за най-атрактивните автомобили. Наградата на кмета, връчена от зам.-кмета Златомира Стефанова, отиде при Петър Петров от Добрич и неговия „Шевролет Интернационал АЦ“ от 1929 г. Наградата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ получи Иван Александров със своя „Ягуар“ от 1956 г. От Авто–мото клуб „РУСЧУКЪ“ наградиха Галина Христова от Бургас и автомобила ѝ с марка BMW от 1970 г. Публиката избра за свой фаворит „Шевролет Корвет Клир“ от 1980 г. от Провадия, пише Русе Медиа.

Ретро парадът имаше и богата съпътстваща програма. Дамите имаха възможност да се включат в уъркшоп „Ретро художникът в мен“, а децата се възползваха от възможността да оцветят ретро кола или сами да нарисуват такава.

Един от най-големите колекционери на цигарени кутии в България – Димитър Георгиев от Силистра беше специален гост на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Той показа колекцията си от пълни довоенни български кутии, като най-старата е от 1904 година.

За доброто настроение на публиката се погрижи русенската група „МИГ – 21“, атмосферата бе допълнена от мода в стил ретро от ученици от ПГ по облекло „Недка Ив. Лазарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари