Шествие за военна помощ за Украйна в София, искат оставката на Радев

2

Протестиращите се събират пред президентството

Шествие за военна помощ и солидарност с Украйна се провежда в София. Хората се събират пред президентството, информира Bulgaria On Air.

Чуха се призиви и за оставка на президента Румен Радев, тъй като по-рано през седмицата той заяви, че България не трябва да изпраща военна помощ на Украйна.

"Моля за подкрепа за нашия народ. В Украйна е нещо страшно, убиват цивилни хора - жени, деца. Похитени са 160 000 деца. Русия иска да превърне тези деца в еничари", сподели известната в Украйна певица Екатерина Бужинска, която избяга в България от войната в родината си.

Тя е категорична, че мирните преговори не водят до развитие.

"Русия е агресор, Украйна е жертва. Ние искаме да оцелеем и да живеем в свободна държава. Моят брат е в Украйна, а баща ми приготвя храна за бежанците", добави тя.

Засега три от партиите в коалицията подкрепят изпращането на военна помощ, а БСП е против.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    3
    Нели КОЛЕВА
    Уважавам правото на протест на всеки ,но чужди граждани да искат сваляне на президента на страната,която ги е приела-това е недопустимо и нагло. Представям си реакцията им,ако бълг. граждани поискат оставката на Зе! Нима сънародниците им в У. НЕ се нуждаят от хуманитарна помощ?Нека украинците не забравят,че са гости в България!
  • 13
    2
    Кой
    Защо полицията разрешава на бежанци Да протестират ито да искат оставка на Президента на България или вече е смятат за тяхна Четох че вече завзели плажовете по празниците .Умната хора Гащите са смъкнати до колене .?
  • 21
    1
    ...
    доста нагла сланинояда сган ! оставки на най-достойния политик на новото време ще искат. само да не ви запукаме по площадите с шутове най-накрая. отивайте да сваляте вашия шмъркач.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари