Шест трупа след годеж

0
Кошмарна катастрофа отне живота на петима празнуващи, които се прибират от веселбата, и шофьор, който се оказва на неподходящото място в неподходящото време
Кошмарна катастрофа отне живота на петима празнуващи, които се прибират от веселбата, и шофьор, който се оказва на неподходящото място в неподходящото време Снимка: ПрессТВ

С шест трупа завърши тържество за годеж.

Младият водач може да е пил алкохол. Единият от шофьорите е 18-годишен с книжка от седем месеца.

Кошмарна катастрофа отне живота на петима празнуващи, които се прибират от веселбата, и шофьор, който се оказва на неподходящото място в неподходящото време, пише България Днес.

Трагедията се разиграва в нощта на неделя срещу понеделник на пътя между казанлъшкото село Хаджидимитрово и близкия град Крън.

Около 1:00 часа след полунощ 18-годишен водач вози с "Мерцедес" още четирима свои приятели. Младият шофьор има книжка от едва седем месеца. В същото време, но в посока към Казанлък 42-годишен мъж пътува със своето "Ауди". Изневиделица срещу него се появява автомобилът на прибиращите се от годежа. Следва чудовищен челен сблъсък. Никой от шестимата няма шанс да оцелее в касапницата и всички загиват на място. Превозните средства са смачкани до неузнаваемост и на пожарникарите им се налага да режат ламарините, за да извадят труповете. Заради автомелето главният път между Габрово и Казанлък е затворен за около седем часа и движението е пуснато едва вчера сутринта.

Разследващи обясниха, че катастрофата се случва на прав участък, но се работи по две версии - младият шофьор може да е употребил алкохол и има вероятност да е карал с много висока скорост. Всички загинали в неговата кола са на възраст между 18 и 30 години.

"Младежът е имал книжка от седем месеца. Тепърва ще се изяснява какво е количеството алкохол, което е изпил преди сблъсъка", коментираха от полицията в Казанлък, които водят разследването на тежката катастрофа.

"Бог да ги прости! Познавам ги, добри момчета", написа в социалните мрежи позната на загиналите от мерцедеса. Друга тяхна близка се оплаква, че не е трябвало да пътуват нощем, защото тогава умората е най-голяма, но мъж контрира, че алкохолизмът не е умора.

Пътен инцидент с друг млад водач допълни ужасяващата статистика на традиционно натоварения път Русе - Бяла. 22-годишният младеж се удари с мотоциклета си в кола, която се движи пред него. В светлата част на денонощието и на прав участък той се забива с мотора си в лекия автомобил. В резултат на удара е пострадала тежко возещата се отзад на мотоциклета 18-годишна пътничка. С диагноза фрактура на лява ключица, хематом на главата и други травми тя е настанена за лечение в болница.

Пробите и на двамата шофьори за алкохол са били отрицателни. Оказва се, че водачът на мотоциклета е неправоспособен - не притежава категория, за да го управлява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари