Шест пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид за ден в Русе

0
Под 600 са активните случаи на коронавирус
Под 600 са активните случаи на коронавирус Снимка: iStock

Шест пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

17 са новите случаи, а излекуваните са 102-ма. 12 от разболелите се през вчерашния ден са от община Русе, а двама от Бяла. По един заразен има в общините Ветово, Две могили и Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14045, а преболедувалите остават 12601.

Активните случаи са 575. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 202, като 45 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 109, от които три са за интензивни грижи. Това се дължи на факта, че от днес леглата за неинтензивно лечение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Канев“ са намалени от 166 на 97, а реанимационните от 20 на 12. Общо в областта капацитетът на лечебните заведения е 295 легла, като 48 от тях са за интензивни грижи. Разбира се от болницата са в готовност отново да увеличат леглата за лечение на ковид-болни, ако това се наложи.

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 869, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 500 от тях са мъже, 369 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, като разликата между областите е само от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Пазарджик – трима.

До момента в областта са извършени 30424 имунизации, като повторна доза са получили 11559 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 862 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари