Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще трябва да носим маски

3
Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, обясни доц. Антон Тонев
Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, обясни доц. Антон Тонев Снимка: Кадър от bTV

"Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка."

Това каза председателят на комисията по здравеопазване в парламента - доц. Антон Тонев пред bTV.

"Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали", обясни още той.

Извънредната ендемична обстановка няма да бъде удължавана на 1 април тя да бъде удължена до средата на май.

От началото на епидемията от COVID-19 през 2020 година страната ни първоначално беше в извънредно положение, което впоследствие беше заменено от извънредната епидемична обстановка, която беше многократно удължавана до този момент. Последният срок на извънредната епидемична обстановка е до 31 март и повече няма да бъде удължаван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Ох
    ...Извънредната ендемична обстановка - НЯМА да бъде удължавана на 1 април, тя ДА БЪДЕ удължена до средата на май.....Чутовна мисъл!.....Исках да гласувам,обаче нямах желание!
  • 3
    7
    Ха-ха-ха
    Да ебеш майка си недоклатена!
  • -2
    6
    Ivo
    По добре е да ходим с маски ,още поне месец!Пазете се,страшно е,ако попаднете в болница!
  • 7
    5
    18
    В Румъния маските отпаднаха преди две седмици .....
  • 10
    4
    Нели КОЛЕВА
    Браво доценте,браво!Това ли измислихте?Защото на Вас и колегите Ви много допадна да се изживявате като върховни носители на истината от първа инстанция.Вашите решения за задължителност на маските -това е неприемливо и прилича на неототалитаризъм.Ние,гражданите не сме опитни мишки,доценте!Спрете с налудните си идеи,защото всяко търпение има граници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари