Шефът на руското разузнаване е в ОАЕ

1
Дали това е същата делегация, посетила Васил Божков в ареста в Абу Даби
Дали това е същата делегация, посетила Васил Божков в ареста в Абу Даби Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът и министър-председател на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум прие в понеделник директора на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, и придружаващата го делегация, съобщи Emirates News Agency, предава БГНЕС.

На срещата присъстваха шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум – престолонаследник и председател на Изпълнителния съвет на Дубай, и шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, заместник-управител на Дубай.

По време на разговорите са обсъдени начините за насърчаване развитието на двустранните отношения между ОАЕ и Русия.

В разговорите участваха и шейх Мансур бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, генерал-майор Талал Хамид Белхул Ал Фаласи – генерален директор на отдела за държавна сигурност на Дубай, както и висши служители по сигурността.

Припомняме ви, че бизнесменът Васил Божков, който избяга от България и от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава за съдействие и застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста.

До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари. /БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари