Шеф в "Пфайзер" призна, че не са правени предварителни тестове дали ваксината спира предаването на коронавируса

0
Нидерландският евродепутат Роб Рус от групата на Европейските консерватори и реформисти
Нидерландският евродепутат Роб Рус от групата на Европейските консерватори и реформисти

Това стана ясно в отговор на запитване от нидерландския евродепутат Роб Рус

На изслушване в Европейския парламент представител на "Пфайзер" заяви, че ваксината на фармацевтичната компания срещу Covid-19 никога не е тествана за това дали спира предаването на вируса. Това става ясно от видео, публикувано в туитър, предаде Труд, от нидерландския евродепутат Роб Рус от групата на Европейските консерватори и реформисти.

След като "Пфайзер" пусна двудозовата си ваксина в края на 2020 година, висши здравни служители и по света уверяваха, че тя ще спре предаването на болестта. По-късно това стана аргумент за въвеждане на ковод сертификатите и ограничаването на свободата на придвижване, за да се попречи на разпространението на пандемията.

"Въпреки че има инфекции при ваксинирани хора, почти винаги те са асимптоматични и нивото на вируса е толкова ниско, че е изключително малко вероятно - не невъзможно, но много, много малко вероятно, те да го предадат", заяви през май 2021 година Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на САЩ, уверявайки, че препаратът покрива новия по онова време Делта вариант на коронавируса.

"Когато се ваксинирате, вие не само защитавате собственото си здраве и това на семейството си, но и допринасяте за здравето на общността, като предотвратявате разпространението на вируса. С други думи, ставате задънена улица за вируса", добави Фаучи.

По време на изслушване в Европарламента тази седмица директорът на "Пфайзер" за международните развити пазари Джанин Смол беше попитана по въпроса за предаването. По-конкретно, Смол трябваше да каже дали компанията е изследвала възможността за предаване, преди ваксината да бъде пусната на пазара и наложена от правителствата под предлог, че ще предотврати разпространението на вируса. Тя призна, че такова изследване не е провеждано, преди препаратът да бъде изпратен на пазара.

"Не. Бяхме принудени да се движим със скоростта на науката, за да разберем какво се случва на пазара", гласеше отговорът на Смол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    до 6
    Като чуеш, че някой плюе САЩ и някак си като Матросов се хвърляш да ги защитаваш.:) И по много примитивен начин, атакуваш човека, а не доводите му. :)
  • 1
    6
    daskal
    До 4 - Здравей, "сащнически"! Много си забавен. Пълно куку!
  • -1
    5
    Ммм
    А добър ден
  • 2
    4
    До 2
    До 2: Никакви времена няма да настъпят, нито ще има официално разследване. Това е бутафория, в която участват висши чиновници на ЕС. Не имайте свръх очаквания за справедливост! В ЕС управляват марионетни сламени пешки на сащ, а не собственомислещи лидери! Европа е лишена от това. сащническите корпорации си получиха няколко милиарда долара печалба, другото вече не е важно. Това беше и целта, затова гей билтс беше вложил във фармацефтиката, за да спечели много повече - и спечели. Е, пак за сметка на гражданите на света... Досега колко американски милиардери са осъдени, колко излежават присъди за деянията си срещу масовото човечество?!
  • 4
    3
    Tyler
    А защо не ги направиха след това? Минаха години!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари