Шеф на компания уволни 900 души по Zoom

0
"Ако сте включени в този разговор, вие сте част от групата служители без късмет, които ще бъдат съкратени," заявява директорът на своите подчинени
"Ако сте включени в този разговор, вие сте част от групата служители без късмет, които ще бъдат съкратени," заявява директорът на своите подчинени

 Главният изпълнителен директор на Better.com Вишал Гарг обяви съкращенията при среща в Zoom

По време на уебинар в Zoom главният изпълнителен директор на Better.com Вишал Гарг обяви, че компанията за ипотечни кредити ще съкрати около 9% от служителите си, информирайки внезапно 900-те служители, включили се в разговора, че трудовите им договори ще бъдат прекратени точно преди празниците, съобщава  Profit.bg 

"Ако сте включени в този разговор, вие сте част от групата служители без късмет, които ще бъдат съкратени," заявява Гарг по време видеоконферентния разговор, които е бил изгледан от CNN Business. "Вашата работа в тази компания се прекратява незабавно."

Гарг след това информира служителите, че могат да очаква имейл от отдел човешки ресурси с повече подробности за обезщетението, което ще получат.

"Когато се налагат съкращения е неприятно, особено в този период от годината", казва главният финансов директор на компанията Кевин Райън пред CNN Business. "Стабилният счетоводен баланс и намалената и по-концентрирана работна сила обаче ни подготвят да атакуваме на радикално променящия се пазар на жилища."

Гарг посочва пазарната ефективност, представянето и продуктивността като причини за уволненията. Според Fortune Гарг е обвинил служителите в това че "крадат" от своите колеги заради своята непродуктивност и това, че работят само по два часа на ден.

"Това се случва за втори път в кариерата ми и не искам да го правя. Последният път, когато направих, плаках," казва Гарг по време на Zoom срещата.

Подкрепената от Softbank компания за ипотечни кредити обяви през май, че излиза на борсата с помощта на SPAC, а миналата седмица получи 750 млн. долара като част от сделката.

Гарг се въвлече в скандал преди време след като от Forbes се сдобиха с негов имейл до служителите.

"Вие сте прекалено бавни. Вие сте група тъпи делфини ... Така че спрете. Спрете. Спрете веднага. Злепоставяте ме," пише той в имейла.

The Daily Beast информира през август, че една от "най-доверените помощнички" на Гарг е получила сериозни облаги, като опции за придобиването на акции за милиони долари. Същата тази служителка впоследствие е излязла в административен отпуск заради това, че е оказвала тормоз на работното място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари