Шеф на автомобилен гигант: Отменете Евро 7, готови сме за електромобили

1
Няма смисъл да харчим пари за нещо, което противоречи на физиката, категоричен е Карлос Таварес
Няма смисъл да харчим пари за нещо, което противоречи на физиката, категоричен е Карлос Таварес Снимка: ANSA

Няма смисъл да харчим пари за нещо, което противоречи на физиката, категоричен е Карлос Таварес

Разпоредбите за вредни емисии, които се разработват в момента и трябва да влязат в сила като Евро 7 са контрапродуктивни и от тях няма никакъв смисъл. Това обяви главният изпълнителен директор на Stellantis – Карлос Таварес, предаде Automedia.bg

Говорейки на автомобилното изложение в Париж, той беше категоричен, че инженерните ресурси, нужни за постигане на новите стандарти, може да бъдат спестени и насочени към развитие на електромобилите.

Противоречивите разпоредби за емисиите Евро 7 бяха отложени за породен път през миналата седмица. Те трябва да влязат в сила през 2025 г., но според Тавареш това няма да се случи преди 2028 г. И така тяхната актуалност ще бъде съвсем кратка, защото много от държавите в Европа предвиждат забрана на продажбите на автомобили с ДВГ още от 2030 г.

От гледна точка на индустрията, ние не се нуждаем от Евро 7, тъй като за неговото постигане ще черпим от ресурсите, които трябва да похарчим за електрификация. Харченето на пари за разработка на нещо, което ще се прилага едва през 2028 г., е без никакъв смисъл. Тези ресурси могат да бъдат използвани за нещо друго“, категоричен е Таварес.

Шефът на Stellantis допълни, че отлагането на приемането на стандарта Евро 7 се дължи на факта, че индустрията е достигнала своя лимит. И сега политиците се опитват да отидат отвъд границите на възможното, без да се съобразяват с реалностите.

Това, което правите в момента, противоречи на физиката и затова е контрапродуктивно. Няма никакъв смисъл от него и затова непрекъснато бива отлагано. Отменете разпоредбите за Евро 7. Ние сме готови за електричество“, каза още Таварес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари