Шарапова блесна с новото Porsche 911

0

Руската тенис звезда Мария Шарапова украси световната премиера на новия модел Porsche 911 в Лос Анджелис.

Блондинката зае място на първия ред при официалното представяне на култовия спортен автомобил, в което участва бившият пилот от „Формула 1“ и посланик на Porsche – Марк Уебър. Шарапова също е посланик на Porsche от десетина години, като шофира и рекламира само коли на тази марка. Издокарана в шармантна рокля с цепка, рускинята позира с новия модел, а след това се похвали в социалните мрежи: „Аз съм късметлийка!“, пише Труд.

Тенисистката предпочита да кара компактния SUV модел Macan или бързата лимузина Panamera, макар че не е почитателка на екстремните скорости, по собствените си думи. Тя се прехласва по новия модел Porsche 911 заради непреходния дизайнерски стил и образцовата динамика. Емблематичният за Porsche автомобил излиза в следващото поколение с усъвършенстван шестцилиндров бензинов боксеров двигател, оборудван с филтър за фини частици. Неговата мощност е повишена, но е увеличено и теглото на колата.

Пазарният старт е с моделите 911 Carrera S и 911 Carrera 4S, които разполагат с ресурс от 450 конски сили и въртящ момент от 450 Nm. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, а максималната скорост е 308 км/ч. Очаква се лансирането на базовия модел с около 380 к.с., както и на по-наточените модификации Turbo, GTS и GT3. Като алтернатива на 8-степенната автоматична трансмисия се предлага и ръчна скоростна кутия със 7 предавки, защото много почитатели на 911 желаят сами да превключват предавките.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари